пʼятниця, 22 серпня 2014 11:22

КамАЗи з "гуманітаркою" РФ вже мчать в бік Луганська

КамАЗи з "гуманітаркою" РФ вже мчать в бік Луганська
Фото: google.com.ua

Колона з російським гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська, повідомляє МЗС РФ.

При цьому в російському зовнішньополітичному відомстві вкотре висловили порцію невдоволення щодо України. Так, українська сторона нібито штучно затягує процес доставки гуманітарного вантажу.

"Далі терпіти подібне беззаконня, відверту брехню і нездатність домовитись не можна. Всі приводи для відтягування доставки допомоги людям в районі гуманітарної катастрофи вичерпані. Російською стороною прийнято рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Зрозуміло, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їхньої участі у розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського товариства Червоного Хреста. Застерігаємо від будь-яких спроб зірвати суто гуманітарну місію... Відповідальність за можливі наслідки провокацій проти гуманітарного конвою цілком і повністю ляже на тих, хто готовий і далі приносити людські долі в жертву своїм геополітичним амбіціям і задумам, грубо попираючи норми і принципи міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.

Також МЗС РФ знову закликав до тимчасового припинення вогню на час доставки гуманітарного вантажу.

Як пишуть російські ЗМІ, перша партія вантажівок "гуманітарного конвою" Росії перетнула кордон з Україною і заїхала на український КПП "Ізварине".

Зараз ви читаєте новину «КамАЗи з "гуманітаркою" РФ вже мчать в бік Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути