четвер, 16 жовтня 2014 14:57

Інформація про вибух на волинському військовому об'єкті виявилась "качкою"

Інформація про вибух на волинському військовому об'єкті виявилась "качкою"

Військовий прокурор Західного регіону України Микола Лисий спростував повідомлення про "підрив складу" ракетно-артилерійського озброєння, котрі розповсюджуються деякими засобами масової інформації із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Як повідомив військовий прокурор регіону, 15 жовтня 2014 року, близько 10 год. 30 хв., під час проведення інвентаризації зброї на складі ракетно-артилерійського озброєння, який розташований у м. Володимир-Волинському, відбувся пуск і вибух пострілу до протитанкового гранатомету РПГ-26. В результаті вибуху отримав поранення старший прапорщик Б., який проходить лікування у військовому госпіталі гарнізону. Стан постраждалого стабільний, загрози життю немає. Під час вибуху життєво важливі військовослужбовця органи не пошкоджено.

Приміщення складу та боєприпаси, які знаходяться в ньому на зберіганні, не пошкоджено, "в повітря вони не злітали".

Військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону України внесла відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

За даним фактом розслідується кримінальне провадження.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України радить представникам ЗМІ звертатися за коментарями до уповноважених на це джерел та не розповсюджувати недостовірну інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Інформація про вибух на волинському військовому об'єкті виявилась "качкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути