Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 15:12

Інцидент у трамваї не має ніякого відношення до квітневого теракту — прокуратура

Інцидент у трамваї не має ніякого відношення до квітневого теракту — прокуратура
Вибуху в трамваї не було, сталося займання пороху. Фото: nano-planet.org

Інцидент у дніпропетровському трамваї не має ніякого відношення до чотирьох вибухів, що прогриміли в Дніпропетровську 27 квітня, стверджує прокурор області Наталія Марчук.

"Відповідально заявляю, що це не вибух, це займання пороху, це не теракт, але буде порушено кримінальну справу, бо були порушені правила транспортування небезпечних речовин і заподіяні тілесні ушкодження", - заявила вона журналістам на місці подій в понеділок.

За її словами, експерти підтвердили, що вибуху в трамваї не було, сталося займання пороху через удар, коли чоловік впустив сумку з цим порохом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровську стався вибух у трамваї. В результаті постраждали 2 людини

Як повідомлялося, в понеділок в трамваї, який проїжджав по центральному бульвару Дніпропетровська, стався хлопок і загоряння. За попередньою інформацією, 40-річний житель Запоріжжя, член Дніпропетровського товариства мисливців і рибалок, придбав порох у спецмагазині і, перебуваючи в трамваї, упустив одну ємностей з порохом. В результаті займання пороху постраждали 9 людей.

27 квітня поточного року в Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

 

Зараз ви читаєте новину «Інцидент у трамваї не має ніякого відношення до квітневого теракту — прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути