вівторок, 09 вересня 2014 18:09

Харківщина готує добровольчі батальйони гранатометників

Харківщина готує добровольчі батальйони гранатометників
mediaport.ua

У Харківській області йде набір добровольців, охочих допомогти зміцнити оборону регіону.

Про це повідомили в Харківській ОДА.

Як повідомив журналістам 9 вересня в Слов'янську голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, з числа добровольців створять команди і навчать близько ста гранатометних груп і двадцяти груп зі стрільби з ПЗРК (переносні зенітні ракетні комплекси).

Перший відбір в ці групи пройшов 7 вересня на площі Свободи в Харкові з ініціативи громадських працівників та за підтримки облдержадміністрації. Тоді добровольці пройшли ознайомлення з автоматами Калашникова і пістолетами Макарова. "Це штатна зброя, яке мають групи ПЗРК і гранатометні групи", - зазначив голова облдержадміністрації.

Наступний етап - перевірка добровольців протягом декількох днів. Після чого, ці люди будуть займатися на полігонах в Харківській області у зручний для них час. "У нас є домовленість з Головним управлінням МВС в Харківській області та з військовими, які нададуть полігони. Добровольці будуть проходити навчання з стрілецької зброї на полігонах в Лісопарку, а вчитися поводитися з гранатометами і ПЗРК - на полігонах під Васищеве", - розповів Ігор Балута.

Після навчання добровольці зможуть піти на службу або залишитися вдома до моменту, коли вони будуть потрібні.

"Ми готові протистояти противнику в разі вторгнення. Є стурбовані люди, які хочуть допомогти посилити оборону, і ми будемо це підтримувати", - додав керівник області.

Зараз ви читаєте новину «Харківщина готує добровольчі батальйони гранатометників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути