вівторок, 15 жовтня 2013 21:09

Груда брухту і шприців: націоналісти "погуляли" на свято УПА у підпільному закладі

Груда брухту і шприців: націоналісти "погуляли" на свято УПА у підпільному закладі
Фото: tyzhden.ua

Під Києвом, у місті Вишневому, націоналісти виявили і розгромили нелегальний гральний салон.

Як стало відомо Gazeta.ua, акцію організували представники організації "Білий молот" та громадської ініціативи "Святошинські робінгуди", присвятивши її Дню заснування Української повстанської армії, який відзначався 14 жовтня.

Під час погрому активісти виявили, окрім гральних автоматів, ще й шприци, які, за їхніми словами, були ретельно сховані під барною стійкою.

"Отже, у приміщенні розташовувався ще й наркопритон. А саме злочинне кубло преспокійно діяло в 200 метрах від дільничого пункту міліції та в 500 метрах від Вишневої міської ради, - розповів Gazeta.ua лідер "Білого молота" Микола Єременко. - Очевидно, для зручності, аби перевертням у погонах та міським чиновникам було зручно ходити по данину".

На переконання Єременка, ситуація у Вишневому вкотре засвідчила нагальну необхідність створення в Україні загонів муніципальної міліції, оскільки нинішні правоохоронні органи, за його словами, давно "перетворилися на організоване злочинне угрупування, що виконує лише дві функції: захищає владу від народу та покриває злочинців".

"Такі загони будуть цілковито контролюватися територіальними громадами, а не наскрізь корупційною вертикаллю МВС. Посади начальників райвідділків міліції мають бути виборними, із можливістю відкликання невдалих кандидатур. Лише так можна створити справжні правоохоронні органи", - наголосив громадський діяч.

Зараз ви читаєте новину «Груда брухту і шприців: націоналісти "погуляли" на свято УПА у підпільному закладі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути