пʼятниця, 30 вересня 2016 10:06

Горіла будівля, де стояли цистерни з небезпечною речовиною

29 вересня близько 20:00 у Запоріжжі почалася пожежа на заводі "Кремнійполімер", який виробляє силікон. На виклик виїхали 17 одиниць техніки та 80 пожежників, повідомляє ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

"Займання виникло в 3-поверховій будівлі, де в ємностях зберігали речовину з вмістом спирту. Рятувальники почали охолоджувати 2-й поверх, захищати будівлю ззовні і гасити займання на 1-му поверсі. Провели пінну атаку. Завдяки цьому вдалося запобігти вибуху ємностей, врятувати обладнання в приміщеннях на другому та третьому поверхах та не допустити розповсюдження вогню на інші будівлі та цистерни з небезпечною речовиною, розташовані неподалік", - інформує відомство.

Загальна площа цеху - 1100 кв м. Пожежа розповсюджилася на 250 кв м. О 21:45 її повністю ліквідували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згорів популярний оздоровчий комплекс

Постраждав співробітник підприємства, який працював на місці аварії – отримав опіки обличчя та відкритих частин тіла 2-го ступеня. Розповів, що пролунав хлопок, тоді відбулася розгерметизація ємностей та займання. "Швидка" доставила потерпілого до опікового відділення 5-ї міської лікарні. За словами медиків, загрози його життю немає. Стан здоров'я стабільний.

Небезпеки для довкілля немає. Причини займання з'ясовують. За фактом події правоохороні органи проводять розслідування.

Нагадаємо, 27 вересня на підприємстві "Інтерпласт" під Києвом виникла пожежа. Загорілося приміщення площею 800 кв м - цех із виробництва взуття.

Зараз ви читаєте новину «Горіла будівля, де стояли цистерни з небезпечною речовиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути