четвер, 03 жовтня 2013 10:22

Генпрокуратура просить США допитати родичів Мельника

Генпрокуратура просить США допитати родичів Мельника
Фото: Вести

Генпрокуратура направила до США два міжнародно-правових запити по справі Мельника. Один стосується інформації про те, як екс-ректор потрапив на територію Штатів, а другий - прохання про видачу Мельника українській стороні на умовах взаємності.

"Генпрокуратура вже направила в Штати два міжнародно-правових запиту по справі Мельника. У першому ми просили надати інформацію, як екс-ректор потрапив на територію США, з яким паспортом в'їхав і тд. Крім того, просимо провести допит родичів Мельника, які давно вже стали громадянами США. Зазвичай для цього українські слідчі складають низку питань для американської поліції. Потім вона надішле нам їхні відповіді", - сказала заступник генпрокурора Лілія Фролова.

У другому дорученні прокуратура просить видати Мельника Україні на умовах взаємності. Тобто, якщо навіть між нашими країнами немає домовленості про екстрадицію, країна, де виявили злочинця, може видати його на батьківщину, щоб він там постав перед судом.

"Ми не можемо встановлювати терміни відповідей американській стороні або іншій країні в такій ситуації. Вони отримали запити, а нам залишається тільки чекати", - зазначили в прес-службі ГПУ.

Тим часом, екс-заступник глави МВС депутат Геннадій Москаль вважає, що Мельник фактично невразливий.

"Якщо він в'їхав туди легально, а я думаю, що це так і є, то його не видворять з країни, скільки б Україна не просила, - говорить політик. - Мельнику головне - не потрапити в поле зору міграційної служби та поліції, навіть дорогу на червоне світло не переходити. І тоді він там до старості доживе", - каже Москаль.

Раніше повідомлялося про те, що оголошений в розшук колишній ректор Національної податкової академії Петро Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос в Каліфорнії ( США ).

Нагадаємо, ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. 1 серпня в якості запобіжного заходу Печерський райсуд визначив Мельнику домашній арешт (адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я).

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

12 серпня Печерський райсуд дозволив затримати ректора для доставки до суду з метою зміни запобіжного заходу. 14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура просить США допитати родичів Мельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути