понеділок, 17 вересня 2012 15:45

Франція заборонила мусульманам влаштовувати мітинги

Франція заборонила мусульманам влаштовувати мітинги
У Парижі поліція затримала близько 150 учасників несанкціонованої демонстрації біля посольства США. Фото: Reuters

Франція забороняє антиамериканські демонстрації мусульман. Протести спровокував зроблений у США фільм, який начебто паплюжить пророка Мухаммеда, повідомляє Euronews.

Напередодні у Парижі поліція затримала близько 150 учасників несанкціонованої демонстрації біля посольства США. На знак протесту мусульмани також молилися просто на вулицях міста.

Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Валльс обіцяє, що таке не повториться.

"Я не дозволю, щоб нашими вулицями ходили жінки із повністю закритими обличчями і лунали ворожі до наших країн-союзників гасла. Цю купку людей не варто плутати з переважною більшістю наших співгромадян-мусульман. Ці люди – лише карикатура на той іслам, якій сповідують у нашій країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пан Гі Мун розкритикував фільм "Невинність мусульман"

У Франції – найбільша мусульманська громада у Європі, лише за офіційними даними іслам сповідують щонайменше 4 млн жителів країни.

Аби уникнути загострення ситуації, Німеччина заборонила в'їзд американському пастору Террі Джонсу, який колись спалив Коран. Джонса хотіла запросити до себе німецька ультраправа організація, що збиралася влаштувати у Німеччині показ сумнозвісного фільму.

Терористична організація "Аль-Каїда" опублікувала відеоролик, в якому заявляє, що американська влада веде війну з ісламом. У цьому фільмі під назвою "Невинність мусульман" іслам називається "раковою пухлиною", в ньому пророк Мухаммед вступає в безладні статеві зв'язки, говорить про вбивства дітей і називає осла "першою мусульманською твариною".

Зазначимо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав образливим для мусульман, спеціально створеним для розпалювання ненависті фільм, який спровокував масові протести на Близькому Сході й напад на консульство США в Лівії.

Уряд США заперечує причетність до появи фільму "Невинність мусульман", заявила держсекретар США Хілларі Клінтон.

"Влада США відкидає зміст і ключову ідею фільму "Невинність мусульман" і не має абсолютно нічого спільного з його виходом", - заявила Клінтон, додавши, що вважає фільм "огидним" і "таким, що заслуговує на осуд".

Зараз ви читаєте новину «Франція заборонила мусульманам влаштовувати мітинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути