понеділок, 02 листопада 2015 09:48

Експерти розглядають три версії трагедії російського Airbus А321

Експерти розглядають три версії трагедії російського Airbus А321
Фото: pronedra.ru

Єгипетські і російські експерти, які прибули на місце аварії лайнера авіакомпанії "Когалимавіа" на Синайському півострові, з'ясували, що літак розлетівся на частини ще в повітрі, про що свідчать розкидані на великій площі уламки.

Як повідомляє газета "Комерсант", подібна картина спостерігалася при вивченні місця аварії Ан-24 під Черкеськом у 1997 році, у якій загинуло 47 людей.

Тоді причиною трагедії стала корозія фюзеляжу, що виникла під час його експлуатації в африканських країнах.

На думку експертів, ще однією причиною може бути тріщина, що виникла, наприклад, в шпангоуті фюзеляжу. У 2001 році Airbus вдарився об смугу хвостовою частиною при посадці в аеропорту Каїра. Цей інцидент призвів до порушення геометрії конструкції і льотних характеристик лайнера. Однак, після невдалої посадки літак був перевірений та введений в експлуатацію тільки після усунення всіх дефектів.

Третьою причиною вибухової розгерметизації називають несправний двигун. У разі так званого локалізованого руйнування турбіни лопатки, що відриваються від неї, вилітають назовні з величезною швидкістю і, рухаючись в одній площині, ріжуть крило і фюзеляж лайнера подібно диску пилки-болгарки.

Наразі встановити точну причину катастрофи не можна. Показання бортових самописців покажуть, як працювали до катастрофи всі системи літака, а також які дії робив екіпаж. Для повноцінного ж розслідування буде потрібно зібрати всі уламки Airbus й відтворити з них контур літака, що розбився.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розглядають три версії трагедії російського Airbus А321». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути