четвер, 24 листопада 2011 15:57

ДТП на Хрещатику: даішник лежав на асфальті, поки натовп фотографував "Бентлі"

ДТП на Хрещатику: даішник лежав на асфальті, поки натовп фотографував "Бентлі"

Прийшовши до тями після операції молодший сержант ДАІ Дмитро Целуйко розповів подробиці резонансного ДТП на Хрещатику, коли на нього налетіла "Бентлі".

"Я заступив на службу і вже о пів на третю був на Хрещатику, де знаходилося місце моєї дислокації. Ближче до вечірнього часу пік почав накопичуватися транспорт. Потік автомобілів, що рухався з Прорізної, не встигав проскочити перехрестя, через що машини стали потихеньку "висуватися" на нього, тим самим блокуючи рух не тільки пішоходів, а й транспорту на Хрещатику. В результаті з боку Бессарабки утворився затор, хвіст якої майже досяг бульвару Шевченка. Тому по радіостанції поступила команда "розвести" транспорт вручну", - розповів даішник.

За його словами, регулюючи рух, йому вдалося розвантажити головну вулицю, а потік машин з прилеглою Прорізної все не зменшувався, і нетерплячі водії продовжували потихеньку рухатися до перехрестя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винним у VIP-аварії на Хрещатику зроблять регулювальника?

"Щоб зменшити тиск автомобілів, я вирішив "скинути" п'ят машин з Прорізної. Для цього пропустив максимальну кількість транспорту в бік майдану Незалежності, тим самим звільнивши Хрещатик, після чого підняв руку з жезлом вгору (знак "Увага" для водіїв, жест регулювальника, що забороняє рух транспорту. - ред.). Кілька раз переконався в тому, що машини зупинилися. Подивився у бік Майдану і побачив, що вулиця з того боку повністю порожня. А ось все, що відбулося далі, досі стоїть у мене перед очима", - згадав Целуйко.

Працівник ДАІ каже, що як тільки дав сигнал рухатися машинам з Прорізної, тут же побачив світло фар, які стрімко наближалися з боку Майдану. Щоб водій автомобіля помітив, а також щоб уникнути ДТП, молодший сержант відразу ж підняв жезл вгору, даючи сигнал зупинитися. У той же час лівою рукою показував автомобілям з Прорізної, щоб вони загальмували.

"Але водій машини на Хрещатику (це "Бентлі") не реагував на мій жест і продовжував мчати. Та й автомобілі з Прорізної продовжували потихеньку виїжджати на перехрестя. Я спробував відступити кілька кроків назад, щоб піти з лінії руху "Бентлі". Якби тоді не відійшов, то машина могла "посадити" мене на капот і разом зі мною врізалася б у автомобілі, що скупчилися на її шляху. А так він мене тільки зачепив. Хоч, як виявилося, теж досить серйозно", - поділився інспектор.

Удар прийшовся в шкіряний планшет (у ньому носять протоколи та документи. - Ред.), який висів на стегні. Він, можливо, і пом'якшив трохи удар. Опинившись на асфальті, чоловік спочатку навіть не до кінця зрозумів, що сталося. "Спробував встати, але куди там - біль у нозі не дала мені піднятися. Так що вже в лежачому положенні довелося по радіостанції доповідати начальнику про ДТП", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Джарти відхрестилася від скандально розбитого "Бентлі"

Інспектор Целуйко розповів, що людей зібралося дуже багато, але ніхто не підійшов, щоб допомогти.

"Всі знімали розбитий "Бентлі" на мобільні телефони. Потім все ж один чоловік підійшов і, сказавши, що він гірський рятувальник, почав розмовляти зі мною, щоб я не втратив свідомість. Повз проїжджала "швидка" якоїсь приватної клініки. Її лікарі знеболили мене і поїхали, а я залишився лежати на асфальті, чекаючи, коли за мною приїдуть медики", - згадав даішник.

Зараз ви читаєте новину «ДТП на Хрещатику: даішник лежав на асфальті, поки натовп фотографував "Бентлі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути