вівторок, 10 квітня 2012 13:24

Донецький суд посадив таксиста, чий пасажир потрапив під зустрічну машину

9 квітня в Куйбишевському райсуді Донецька оголосили вирок Михайлу Боголюбову. Будучи таксистом, 25 вересня 2010 Боголюб прибув за викликом, але відмовився везти п'яних пасажирів і попросив зняти замовлення. Це не сподобалося донеччанину Юрію Іванченку, який проводжав своїх друзів. Він повис на дверях виїжджаючого "Ланоса", намагаючись зупинити таксі, але на повороті зірвався і попав під зустрічну машину. Загиблий виявився високопоставленим чиновником, а його дружина - робітницею СБУ. Саме цим, високим статусом потерпілих, сім'я підсудного пояснює жорсткість вироку: таксист засуджений до 4 років колонії і виплати 121 тисячі гривень компенсації постраждалій родині.

Експерти дали висновок про те, що описана ситуація не вписується в рамки діючих правил дорожнього руху, і тому встановити причинно-наслідковий зв'язок між поведінкою водія таксі і наступними трагічними наслідками неможливо. Однак, суд вирішив, що вина Михайла Боголюба у смерті людини доведена.

"Суддя повністю повторила обвинувальний висновок, тільки посоромилася дати максимум - прокурор просив покарати ще суворіше - 7 років, - говорить адвокат засудженого Дмитро Шевченко. - Докази відсутні повністю. Все побудовано на особистому переконанні слідчого та судді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вантажівка розбила на столичному перехресті 6 машин

Обвинувачений Боголюб наполягає, що виїжджав, оскільки побоювався за своє життя. Між ним і пасажирами зав'язалася сварка через його нібито пізнє прибуття за викликом. Пасажир Олег Пастушенко, який сів у машину (товариш загиблого), почав ображати водія і погрожувати йому. Пасажири погодилися покинути салон машини, але до скандалу підключилися подружжя Іванченків. Згідно свідчень диспетчера служби таксі, через кілька хвилин після прибуття на місце від водія надійшов сигнал з проханням про допомогу, а ще трохи пізніше - звістка про дорожньо-транспортну пригоду. Завдяки випадку Юрій Іванченко потрапив під колеса зустрічної машини тієї ж служби таксі.

"Світ наш ділиться на вовків і овець. Якщо ти вовк, ти завжди правий. У дебатах я питав у потерпілої - як я повинен був вчинити, щоб уникнути таких наслідків - мені у відкрите вікно ліз нетверезий чоловік, колошматити мене на ходу. Я тікав. А треба було зупинитися і дати себе лупити всій компанії? ", - зазначив таксист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині змагаються "швидкі " з України, Польщі та Данії

Цікаво, що суддя Ольга Ларіна, яка носить мантію близько року, перешкоджала висвітленню вироку в пресі - за допомогою конвою вона спробувала заборонити фотозйомку і вивести кореспондента Gazeta.ua з відкритого судового засідання.

Зараз ви читаєте новину «Донецький суд посадив таксиста, чий пасажир потрапив під зустрічну машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути