понеділок, 23 червня 2014 21:22

Депутата, який розстріляв чоловіка на Дніпропетровщині, випустили із в'язниці на 12 років раніше

Депутата, який розстріляв чоловіка на Дніпропетровщині, випустили із в'язниці на 12 років раніше
Фото: google.com.ua

Замість 14 років колонії усього 2 за навмисне вбивство відсидів депутат Олександр Таран. Його випустили з колонії буцімто через рак.

Місцевого агромагната Олександра Тарана, який 4 роки тому безжально розстріляв 28-річного селянина на очах у його 5-річного сина, звільнили з колонії, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Районний центр Софіївка (Дніпропетровщина) уже кілька тижнів обговорює раптове звільнення з колонії місцевого багатія-вбивці. Він розстріляв з карабіна Олександра Югая прямо на подвір'ї його родинного дому на очах у чисельних свідків. Таран ще тоді отримав прізвиського "Лозинський №2".

Конфлікт між чоловіками розгорівся на місцевому ставку. Нині покійний Олександр Югай відпочивав там із дружиною та маленьким сином. Охоронцю не сподобалось, що прості смертні купаються у водоймі, на розбірки приїхав його друг депутат райради Олександр Таран. Він прогнав людей. Проте народному обранцю цього виявилось замало, він заспокоївся лише тоді, коли розстріляв чоловіка.

За навмисне вбивство спочатку депутат отримав умовний строк. Після розголосу журналістів – 14 років колонії.

Усі, нарешті, повірили, що це крапка. Але, замість 14 озвучених суддею років, Таран відсидів усього 2 і, як ні у чому не бувало, повернувся у рідні місця. Офіційна причина – різке погіршення стану здоров'я.

Рішення випустити Тарана на волю приймали скандально відомі суддя і прокурор, які "засвітилися" у справі звільнення Лозинського. До речі, працювали за тією ж схемою – у Тарана медична комісія при Бориспільській колонії також знайшла страшну хворобу – рак крові 3-го ступеня. Довідка потрапила у суд і вже Феміда винесла рішення відпустити безнадійно хворого з колонії додому.

Проте у версію про хворобу вірять далеко не усі. За два роки у колонії Таран втратив статус депутата, але свій бізнес все ж зберіг. У Софіївці його називають агромагнатом. Тарану належить кілька тисяч гектарів землі, то ж місцеві не сумніваються, що за раптовим звільненням чоловіка стоять великі гроші.

Поцікавитися станом здоров'я у самого депутата журналістам не вдалося. У дворі стоїть його позашляховик, проте ворота будинку для преси зачинені.

І хоча у прокуратурі не сумніваються, що у Тарана є важке захворювання, все ж вирішили подати апеляцію на рішення скандально відомого бориспільського судді.

 

Зараз ви читаєте новину «Депутата, який розстріляв чоловіка на Дніпропетровщині, випустили із в'язниці на 12 років раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути