неділя, 16 вересня 2012 13:27

Чотири людини постраждали від тайфуну на півдні Японії

Чотири людини постраждали від тайфуну на півдні Японії
Фото: agregator.pro

Не менше чотирьох осіб постраждали в неділю в результаті удару тайфуну "Санбім" по японському острову Окінава, повідомило агентство Кіодо.

Тайфун "Санбім" виник 10 вересня в районі Філіппін і став 16-м тайфуном в цьому сезоні на північному заході Тихого океану.

на даний час, за даними Національного метеорологічного агентства Японії, тайфун "Санбім" знаходиться на північний захід від японської префектури Кагосіма і рухається на північ зі швидкістю 30 кілометрів на годину. Тиск у центрі тайфуну складає 950 гектопаскалей. Швидкість шквалистого вітру, що супроводжує циклон, досягає 40 метрів в секунду, з поривами до 60 метрів в секунду.

В результаті удару стихії було знеструмлено близько 85 тисяч будинків. Майже 500 людей були змушені покинути свої оселі через локальних повеней.

Згідно із прогнозами синоптиків, тайфун "Санбім", покинувши територію острова Окінава і південні райони Японії, попрямує у бік Корейського півострова, який потерпів в результаті тайфунів "Болавен" і "Тембін", які обрушилися на район минулого місяця. Жертвами стихій в Південній Кореї стали, щонайменше, 12 осіб. У КНДР у результаті удару тайфуну загинули близько 50 осіб. Тисячі людей на території обох країн були змушені покинути свої будинки. Колосальний збиток був нанесений сільському господарству.

Зараз ви читаєте новину «Чотири людини постраждали від тайфуну на півдні Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути