четвер, 04 квітня 2013 15:38

Четверо дітей отруїлися в селі на Рівненщині. Місцеві нарікають на питну воду

Четверо дітей отруїлися в селі на Рівненщині. Місцеві нарікають на питну воду
Фото: kiyany.obozrevatel.com

Фахівці Рівненської обласної санепідемслужби терміново перевіряють водогін в селі Могиляни Острозького району. Учора 3 квітня там несподівано отруїлося четверо дітей – двоє хлопчиків та двоє дівчат. Маленьких пацієнтів доставили до районної лікарні з блювотою та болями в шлунку – підозрюють, що у недузі винна саме неякісна вода. Постраждалим менше 10 років.

"Усі четверо - з різних сімей, тому про отруєння їжею не йдеться", - розповідають в Могилянівській сільській раді. – "Ніхто з дорослих не скаржився, але ж в нас організми більш міцні. А от маленькі діти до води часто дуже чутливі. Ми вчора так само користувалися цією водою з водогону, пили її та їсти на ній варили. На смак і запах була така, як завжди".

Сьогодні вранці з лікарні виписали двох дівчат, яким вже полегшало. Батькам дозволили забрати їх додому.

"Отруєння у них легкої тяжкості – бо високої температури чи діареї у дітей не було. Однак ми все одно повинні розібратися, чому так сталося", - каже Сергій Івахненко з Острозької міжрайонної санепідемслужби. – "Ми відібрали воду із центрального водопроводу села - хімічні показники були у нормі. А ось бактеріологічні будуть відомі лише у суботу. Перевірятимемо не лише ми, а й лабораторія обласної санепідемслужби".

У Могилянах проживає 1281 людина. Частина сімей користується водою з власних криниць, а не із загального водогону.

"Однак сім'ї, де отруїлися діти, беруть воду саме з центрального водогону. Можливо, десь до водозабору гноївки близько розташовані, або це якось пов'язано із таненням снігу, який просочився у ґрунтові води – хто його розбере", - припускають селяни. – "Переживаємо, щоб нічого серйознішого з водою не сталося. Бо і худобу треба поїти, і самим щось пити. Хоч би мінеральна вода в магазинах не підскочила в ціні".

Кажуть, цього ранку до медиків привезли ще троє дітей з Могилян подібними симптомами. Головний лікар районної лікарні коментувати відмовляється.

В селі проводять екстрену нараду з адміністрацією району. До отримання результатів з лабораторії людей просять бути обережними з водою. Фахівці навіть розглядають можливість перекриття місцевого водогону, доки все не з'ясується - в такому разі, питну воду в Могиляни тимчасово будуть підвозити цистернами.

Зараз ви читаєте новину «Четверо дітей отруїлися в селі на Рівненщині. Місцеві нарікають на питну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути