середа, 03 вересня 2014 17:22

Бунт на заводі "Антонова": директор проривався на роботу з батальйоном міліції
5

Фото: Тарас Подолян

Працівники ДП "Антонов" заблокували входи й не пустили на роботу нового керівника, призначеного урядом, Сергія Меренкова. Через це на прохідній на вул. Туполєва виникла сутичка. На місце приїхали близько сотні міліціонерів, проте працівники заводу продовжують блокувати входи й виходи.

"Я - чинний керівник, призначений розпорядженням Кабміну, мене не пропускають на державне підприємство, таке враження, що це якась приватна фірма, - дивується Сергій Меренков. - Декілька колишніх керівників ДП "Антонов" сховалися за спини трудового колективу і не виходять на зв'язок. Дмитра Ківу звільнили місяць тому. Зараз він про щось розмовляє з прокуратурою. Підприємство не розвивається. Експлуатує таку гілку діяльності, як вантажні перевезення. Це 80% прибутків. І це авіабудівне підприємство, яке має розробляти і будувати літаки. У 2010-му підприємство отримало замовлення на 12 літаків АН-148 для Росії, за чотири роки поставили тільки 6 літаків. Це смішно. Тут є міліцейський загін, надісланий міністром МВС, щоб забезпечити захід чинного керівника на підприємство. Маю надію, що сутичок не буде. У мене були переговори з потенційними замовниками. Щоб галузь була прибутковою, потрібно виробляти 50 — 60 літаків на рік. На такий рівень можна вийти за 4 роки".

Працівники, які заблокували вхід, призначення нової людини вважають недоречним.

"Новий директор не прийшов по-людськи, а почав усе ламати на прохідній, - каже 67-літній працівник Володимир Володимирович. - Спочатку вломилися два його бугаї-охоронці, а він третій за ними. Я за старого директора, бо я за стабільність. Зарплата у нас 5-го числа і 20-го як "Отче наш" десятками років. Новий нас усіх розжене зразу. Претензій до старого керівника нема, а його міняють. До того ж могли зібрати нас усіх, пояснити все... Для чого ж на Майдані люди гинули, щоб був такий хаос?", скаржаться люди.

Зараз ви читаєте новину «Бунт на заводі "Антонова": директор проривався на роботу з батальйоном міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути