вівторок, 23 липня 2013 15:56

Британська влада пред'явила українцеві нові звинувачення

Британська влада пред'явила українцеві нові звинувачення
Павло Лапшин. Фото: techmash.ucoz.ru

25-річному українському аспіранту Павлу Лапшину британська влада сьогодні пред'явили нові звинувачення. Вони стосуються трьох спроб здійснити теракт біля мечетей у містах Уолсолл, Вулверхемптон і Тіптон. Згідно з даними правоохоронців, Лапшин купував хімікати, батарейки, годинник і мобільні телефони для складання саморобних вибухових пристроїв.

29 квітня у Бірмінгемі вбили пенсіонера Саліма, коли він повертався додому один після відвідування мечеті. На тілі не було виявлено слідів боротьби, потерпілий очевидно навіть і не зрозумів, що відбувається.

Лапшин, аспірант Національної металургійної академії України у Дніпропетровську, приїхав до Великобританії в квітні завдяки виграному конкурсу інженерних проектів.

В університеті про Лапшине відгукнулися добре і не повірили в його причетність до злочину. Разом з Лапшиним був затриманий ще один український студент 22-річний Денис Негреба з Харківського політехнічного інституту.

Негребу спочатку також запідозрили у підготовці терактів. Однак 21 липня його відпустили з-під варти. Очікується, що він виступить свідком у справі проти Лапшина.

Зараз ви читаєте новину «Британська влада пред'явила українцеві нові звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути