вівторок, 23 липня 2013 09:27

Британська поліція пред'явила звинувачення українському аспіранту

Британська поліція пред'явила звинувачення українському аспіранту

Поліція Уест-Мідлендсу повідомила, що 25-річному аспірантові з Дніпропетровська пред'явлені звинувачення. Українця підозрюють у вбивстві 75-річного пенсіонера з Бірмінгема Мохаммеда Саліма.

"25-річному українцю сьогодні ввечері (22 липня) були пред'явлені звинувачення у справі, пов'язаному з терактом і вбивством бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Саліма. Павло Лапшин, аспірант з Дніпропетровська, постане перед Вестмінстерським магістратським судом завтра. Ми продовжуємо працювати над розкриттям всіх фактів і просимо всіх, у кого є корисна інформація, телефонувати за номером 101", - йдеться в повідомленні поліції.

Британські поліцейські працюють з українськими правоохоронцями, вивчаючи минуле Лапшина. Борці з тероризмом поліції Уест-Мідлендс планують відвідати нашу країну в найближчі дні.

Як відзначають поліцейські, звинувачення полягає в наступному: Лапшин скоїв вбивство Саліма 29 квітня поточного року.

"Після розслідування, проведеного відділом по боротьбі з тероризмом поліції Уест-Мідлендс, я розглянула зібрані докази у справі про вбивство Мохаммеда Саліма. Я прийшла до висновку, що доказів достатньо, щоб звинуватити Лапшина у вбивстві. Це рішення було прийнято відповідно до Кодексу Королевської служби карного переслідування", - сказала адвокат підрозділу по боротьбі з тероризмом Королевської служби карного переслідування Луїза Грей.

Вона додала, що обвинуваченому українцю були пред'явлені кримінальні звинувачення і він має право на справедливий суд. Адвокат також закликала не поширювати повідомлення, які могли б вплинути на неупередженість суду.

Нагадаємо, 19 липня на офіційному сайті поліції Уест-Мідлендс була оприлюднена інформація про те, що "двоє українських чоловіків у віці 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

Зараз ви читаєте новину «Британська поліція пред'явила звинувачення українському аспіранту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути