понеділок, 03 грудня 2012 16:11

Брати на джипі збили мешканця Рівненщини і покинули помирати під дверима медпункту

Брати на джипі збили мешканця Рівненщини і покинули помирати під дверима медпункту
Водія-втікача затримали уже за кілька годин на Волині. Фото ДАІ

Інспектори ДАІ упіймали 31-річного лучанина Сергія, який втік з місця наїзду - вночі 2 грудня він переїхав 17-річного Анатолія з села Антонівка Володимирецького району Рівненської області. Водій довіз закривавлену жертву до лікарні та залишив під дверима медиків. Молодик так і помер на порозі.

"Я почула стукіт у вікно. Хотіла відчинити двері, але вони були ніби чимось підперті. Ще подумала, що хтось підкинув до нас п'яного", - розповідає Галина Капітула, фельдшер виїзної бригади села Антонівка. – "Вийшла – а там на порозі лежить молодий чоловік із закривавленою головою. У цей час підбіг інший хлопець і розповів мені, що його товариша збила машина. У пораненого юнака були дуже серйозні травми голови - на той момент він ніяких ознак життя уже не подавав".

Жінка почала розпитувати нічного гостя, хто їх привіз. З'ясувала, що хлопця збив джип чорного кольору на трасі Київ-Ковель поблизу села. Водій сам привіз його до амбулаторії, а потім зник у невідомому напрямку. 16-річний товариш загиблого Роман запам'ятав лише, що у номерному знаку автомобіля були двійки.

Фельдшер одразу набрала міліцію. На розшук авто підняли особовий склад трьох областей – пильнували автотраси Рівненщини та сусідніх Житомирщині та Волині.

Водія-втікача затримали уже за кілька годин на Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США в одній масштабній аварії розбилися 150 машин

"Джип "Фольксваген Туарег" мав характерні для ДТП механічні пошкодження – зокрема, розбите праве дзеркало", - розповідають в обласному управлінні ДАІ. – "Водій у наїзді зізнався. Він проживає у Луцьку. Разом зі своїм братом він саме вертався додому з Києва".

Сергій стверджує, що загиблого він зачепив лише дзеркалом. Тому і був упевнений, що тілесні ушкодження незначні. Наїзд стався близько 2.30 ночі.

"Водія засліпило на автодорозі в момент роз'їзду з фурою. Він вивернув кермо убік і дзеркалом зачепив якусь тінь. Вийшли з братом поглянути, що трапилося - виявилось, що збили хлопця", - каже Тамара Лисенко, керівник прес-центру обласної міліції. – "Наїзд стався на очах 16-річного товариша загиблого Романа".

Незадовго до наїзду Анатолій веселився у сільському клубі. Його старший брат зателефонував Роману і попросив забрати з дискотеки додому.

"Клуб уже закрився, а Анатолій кудись пішов один. Роман поїхав шукати його на мопеді - зрозумів, що друг знаходиться на автотрасі, бо почув у слухавці сигнали автівок. Знайшов Анатолія на автотрасі, але той навідріз відмовлявся куди-небудь їхати", - додають в міліції. – "Тоді Роман взяв його за одяг, щоб стягнути з дороги. Анатолій вирвався та знову ступив на дорогу, де і отримав смертельний удар від авто".

Шокований Роман попросив водія довезти Анатолія до найближчої медичної амбулаторії, бо той ще був живий. Лучанин на джипі погодився.

"Під'їхали до медпункту, винесли пораненого до порогу. Роман почав стукати у двері, однак відповіді не було. Тоді він побіг до іншого боку і постукав у вікно", - каже Тамара Лисенко. – "А коли повернувся, то авто уже розчинилось у темряві, а поряд із уже мертвим Толею були тільки медики".

Обставини наїзду ще з'ясовують, а автомобіль забрали на штрафмайданчик ДАІ. Водія затримувати не стали.

Зараз ви читаєте новину «Брати на джипі збили мешканця Рівненщини і покинули помирати під дверима медпункту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути