Ексклюзиви
понеділок, 02 лютого 2015 16:35

Бойовики прориваються до Дебальцівського вокзалу - військовий експерт

Бойовики прориваються до Дебальцівського вокзалу - військовий експерт
Фото: dt.ua

Українські військові не контролюють Вуглегірськ, а ведуть бої лише на околицях міста.

Про це Gazeta.ua повідомив Дмитро Снєгирьов, співголова луганської громадської організації "Права справа".

"Про звільнення Вуглегірська казати важко. Місто було піддане танковій атаці. Нам кажуть, що це був задум українського командування - втягнути бойовиків в оточення і знищити. Але це не відповідає дійсності. Першу танкову атаку відбили, але коли пішла друга масована атака, то стало зрозуміло, що нам немає чим відбивати таку кількість техніки. Тому зараз ми контролюємо тільки саме передмістя, а не все місто. Є питання до командування, яке півроку знало, що готується наступ по цьому напрямку і нічого не зробило. Збрехали і про три кордони оборони міста. Цього немає", - сказав Снєгирьов.

За словами експерта, бойовики продовжать наступати і на Дебальцеве.

"У Дебальцевому контролюємо тільки залізничну станцію і житлові масиви, але всі висоти біля міста вже зайняті бойовиками. Вони однозначно продовжуватимуть стискати кільце навколо міста, атакуватимуть з боку Горлівки, Алчевська і Вуглегірська. Їм потрібна залізнична станція задля прямого підвезення боєприпасів. Тому, аби уникнути подальшого ускладнення ситуації, наші військові мають перейти у контрнаступ і збільшити плацдарм контрольованої території. Треба наносити превентивні удари по місцях скупчення техніки бойовиків. Тим більше є дані де саме ця техніка розташована. Однак вогню по бойовикам не має. Тому терористи і далі тиснутимуть. Росіяни не рахуються з втратами у живій силі і техніці", - додав експерт.

Нагадаємо, речник АТО Андрій Лисенко 1 лютого заявив, що українські військові відбили всі атаки бойовиків на Дебальцеве і продовжують утримувати трасу Дебальцеве - Артемівськ. 

Зараз ви читаєте новину «Бойовики прориваються до Дебальцівського вокзалу - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути