понеділок, 20 жовтня 2014 18:50

"Боїнг-777" збили ракетним комплексом, який не належав українцям - Міноборони

"Боїнг-777" збили ракетним комплексом, який не належав українцям - Міноборони
Фото: ribalych.ru

Міноборони України стверджує, що малайзійський "Боїнг" був збитий на Донбасі не за допомогою ракетного комплексу "Бук", захопленого сепаратистами в українській військовій частині.

Про це відомство заявило, коментуючи повідомлення у ЗМІ з посиланням на німецьке видання Der Spiegel про те, що літак збили проросійські терористи саме таким комплексом. Міноборони стверджує, що інформація про захоплення терористами зенітного ракетного комплексу БУК М1 в українській військовій частині не відповідає дійсності.

"Особовий склад, військова техніка та озброєння зенітного ракетного полку, що дислокувався на Донеччині, рішенням командувача Повітряних Сил ЗС України ще 29 червня 2014 року були оперативно передислоковані у нові райони виконання завдань", – сказано у повідомленні прес-служби Міноборони.

Відомство наполягає, що в той час, коли терористи зайшли на територію управління військової частини, там залишилась лише застаріла та непридатна до використання автомобільна техніка.

Нагадаємо, "Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній" був збитий у липні на Донбасі. В результаті авіакатастрофи загинули 298 пасажирів та членів екіпажу, серед яких було двадцять вісім австралійців.

Зараз ви читаєте новину «"Боїнг-777" збили ракетним комплексом, який не належав українцям - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути