вівторок, 28 липня 2015 13:07

Бойовики вперше за 5 тижнів застосували "Гради". Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 28 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 27 липня
Ситуація на Донбасі. 26 липня

Вчорашня доба позначилася подальшим загостренням обстановки на фронті.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua

"Зростає частка обстрілів позицій сил АТО з важкого озброєння і вперше за останні 5 тижнів було зафіксовано застосування РСЗВ "Град" з боку НЗФ.

На Луганському напрямку продовжуються мінометні й артилерійські, навіть танкові обстріли наших позицій біля Станиці Луганської та Щастя. Противник підтягнув до лінії зіткнення значну кількість важкого озброєння і відкриває підступний вогонь у темну пору доби. Внаслідок ворожих обстрілів ТЕС у м. Щастя частково зупинила свою роботу. Наразі проведені ремонтні роботи, там зараз працює 2 енергоблоки.

Також поновилися бої на північ від Бахмутської траси. У районі с. Кряківка Новоайдарського району наші бійці відбили напад ворожої ДРГ, яка переправилася через річку Сіверський Донець. Також зафіксовано кілька збройних провокацій противника неподалік Кримського.

На Донецькому напрямку основними точками напруження на фронті залишаються передові позиції на фронті за Світлодарськом, периметр окупованої Горлівки, утримувані рубежі на захід від Донецька. Противник продовжує тримати важке озброєння на передовій і щодня його використовує. Уночі під ворожим вогнем зі 152-мм гармат опинилися і житлові квартали м. Світлодарськ. Із Горлівки та с. Гольмівський противник обстріляв з танків та великокаліберних гармат наші позиції на південь від с. Миколаївка Друга.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар'їнки бойові дії велися у цілодобовому режимі. Найскладніша ситуація біля Донецької об'їздної дороги. Наші позиції та мирні будинки там тричі були обстріляні саме з "Градів". Вогонь вівся безпосередньо з м. Донецьк.

На Маріупольському напрямку бойові дії розвернулися на схід від окупованого Тельманового. Зокрема учора вранці противник провів артилерійський обстріл наших позицій біля Старогнатівки та мінометний - біля Гранітного", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вперше за 5 тижнів застосували "Гради". Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути