понеділок, 25 травня 2015 12:54

Бойовики не вгамовуються: постріли лунають на всіх ділянках фронту. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 25 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 24 травня
Ситуація на Донбасі. 23 травня

Російсько-терористичні війська ведуть активні бойові дії на усіх напрямках. 

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій у селищі Широкине, противник активно застосовує 122-міліметрові гармати та 120-міліметрові міномети і зазвичай активізується у другій половині доби.

На Донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь по наших позиціях у районі аеропорту, у тому числі із застосуванням танків та 122-міліметрових гармат. Також противник здійснював провокації південніше, а саме - у районі Мар'їнки та Гранітного, і північніше - у районі Кам'янки та Верхньоторецького. Останні два населених пункти перебувають неподалік від автодороги Донецьк - Горлівка, яка контролюється бойовиками.

Водночас поблизу Горлівки та Світлодарська вчора режим тиші вцілому дотримувався.

На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора йшли біля Щастя і Станиці Луганської. Бойовики ведуть вогонь із високого берега Сіверського Донця і застосовують при цьому важке озброєння. Внаслідок ворожого вогню у Станиці Луганській є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Не зважаючи на це, наші воїни успішно обороняються і відбивають агресивні потуги ворога без втрат.

У районі Бахмутської траси загалом ситуація була спокійна, бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях біля Жовтого та Сокільників", - розповів Лисенко.

Він зазначив, що за добу в зоні АТО на лінії зіткнення було зафіксовано 16 прольотів ворожих БПЛА і ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією РФ на півночі Луганщини, неподалік селища Міллерове.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики не вгамовуються: постріли лунають на всіх ділянках фронту. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути