пʼятниця, 11 січня 2013 15:32

Близький Схід засипало снігом. Такого не було років 20
18

Фото: Фото: Reuters
На схід Сирії зірвалася хуртовина
Жителів Йорданії сніг трохи вибив зі звичного ритму життя
Маленька ливанка снігу, схоже, не бачила жодного разу у житті

Самий рясний за останні 20 років снігопад накрив "священне місто" Єрусалим, тим самим паралізував рух і викликав масштабне відключення електрики. Про це повідомляє газета Haaretz.

"В'їзд у Єрусалим був заблокований вранці у четвер, після того, як уночі в місті пройшов сильний снігопад. Через сніг були скасовані рейси громадського транспорту, а городянам порадили залишатися вдома ", - пише газета. За даними видання, за містом снігопад досі триває.

Напередодні на схід Сирії зірвалася хуртовина; в районі сирійської столиці Дамаску товщина сніжного покриву досягає одного метра. Снігопади супроводжуються різким зниженням температури, що сильно ускладнює життя тисячам сирійських біженців, які живуть у наметах. Крім того, за даними Associated Press, через негоду звільнені напередодні повстанцями іранські заручники не можуть вилетіти додому з аеропорту Дамаска.

Крім Ізраїлю та Сирії негода вирує і в інших країнах Близького Сходу - Йорданії, Лівані, Палестині. Так, сильні дощі затопили кілька сотень будинків у Палестині, постраждали більше 500 людей, загинули двоє.

Зараз ви читаєте новину «Близький Схід засипало снігом. Такого не було років 20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути