вівторок, 25 серпня 2015 13:15

Біля Бахмутської траси вперше за довгий час стріляла артилерія. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 25 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 24 серпня
Ситуація на Донбасі. 23 серпня

На ЛУганщині загострюється ситуація, а під Донецьком окупанти не припиняють вогонь.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Луганський напрямок. Обстановка погіршується. Учора противник обстріляв з гранатометів та мінометів наші оборонні укріплення біля Станиці Луганської та Щастя. Вогонь вівся у темну пору доби.

Значно активізувалися бої біля Бахмутської траси. Зокрема, поблизу Новотошківського та Трьохізбенки вперше за довгий час відбувся ворожий артилерійський обстріл. Також неспокійно було в Кримському та Нижньому. Міномети та артилерія ворога зосереджені на передовій та активно застосовуються як вдень, так і вночі.

На стику Луганської і Донецької областей кілька ворожих провокацій противника відбулося поблизу Троїцького та Санжарівки, вогонь вівся з південно-західного напрямку, при цьому важке озброєння з боку НЗФ тут не застосовувалося.

Донецький напрямок. У районі Світлодарська та Горлівки вчора було достатньо спокійно. Протягом дня у Луганському, Майорську, Кіровому та Новгородському відбулося кілька перестрілок, усі - у темну пору доби. На ділянці фронту від Горлівки до Донецька кілька ворожих провокацій відбулися на схід від залізниці Костянтинівка - Ясинувата.

Разом із тим, у районі Донецька обстановка незмінно найважча. Не зважаючи на те, що противник значно рідше застосовує важке озброєння, перестрілки на передньому краї тривають практично безперервно. Під ворожий вогонь гармат і мінометів бойовиків потрапили житлові квартали Авдіївки та Красногорівки.

На Маріупольському напрямку вчора найгарячішою точкою було с. Новотроїцьке, що розташоване на схід від Докучаєвська. Вранці противник провів короткотривалий, але потужний обстріл українських позицій із БМП та гранатометів. Також короткотривалі провокації відбулися біля Гранітного та Широкиного. У районі Старогнатівки вперше за кілька тижнів було спокійно", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Біля Бахмутської траси вперше за довгий час стріляла артилерія. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути