Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 09:12

Біля берегів Екваторіальної Гвінеї пірати захопили у заручники українських моряків

Біля берегів Екваторіальної Гвінеї пірати захопили у заручники українських моряків
Фото: www.unmultimedia.org

Пірати атакували контейнеровоз Hansa Marburg біля берегів Екваторіальної Гвінеї і взяли у заручники кількох членів екіпажу, повідомляється на сайті компанії-власника судна Leonhardt ans Blumberg.

Напад на корабель стався близько півночі за місцевим часом 23 квітня в 130 милях на південний захід від порту Малабо. Всі члени команди судна, що йшло під прапором Ліберії, були узяті в заручники. Про постраждалих не повідомляється.

За даними компанії, у полоні у піратів знаходяться четверо моряків: громадянин Росії, два громадянина України і громадянин тихоокеанської держави Кірібаті.

Про вимоги викрадачів і стан захоплених ними моряків інформації поки не надходило.

Останній напад нігерійських піратів стався в лютому цього року. Тоді пірати атакували корабель Armadah Tuah 101, що йшов під прапором Малайзії. Пірати захопили в полон всіх іноземців, що були на судні, серед яких виявилися росіянин, троє українців і двоє індійців. Морякам, що залишилися на кораблі, вдалося завести буксир в найближчий до місця нападу порт. Через кілька днів днів пірати зажадали за викрадених викуп у мільйон євро. Члени команди були звільнені з полону 25 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Екваторіальної Гвінеї пірати захопили у заручники українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути