субота, 28 березня 2015 10:17

Новий тренд: біженці, які втекли у Росію, повертаються на Донбас тренованими бойовиками

Новий тренд: біженці, які втекли у Росію, повертаються на Донбас тренованими бойовиками

Бойовики продовжують нарощувати боєздатність своїх формувань, зокрема на Донбас повертаються "біженці", які пройшли військову підготовку в РФ. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, нардеп Дмитро Тимчук.

За його даними, зокрема, для доукомплектування бандформувань "Оплот", "Восток" і "Спарта" противник перекинув у район населеного пункту Донецьк (Петровський і Куйбишевський райони міста) маршове поповнення - всього близько 400 осіб. Вони були перекинуті автотранспортом, зі зброєю (включаючи гранатомети, крупнокаліберні кулемети і ПТРК).

У складі даного поповнення відзначається значна (порядку 75%) кількість жителів Криму і раніше "евакуйованих" в РФ жителів Донбасу, які пройшли спеціальну підготовку в навчальних центрах в районі Ростова-на-Дону і в Перевальному в Криму.

Порядка 25% особового складу даного формування - російські найманці. Перекидання поповнення здійснювалася приховано, без доданих сил і засобів.

Також в даний район прибула мінометна батарея - 6 одиниць 120-мм мінометів і 11 одиниць автотранспорту. Судячи з усього, ця мінометна батарея буде діяти в інтересах всієї БТГ (що знаходилася тут раніше АРТГРУП бойовиків, неодноразово накривають цивільні об'єкти в районі Докучаєвська, відведена в повному складі за Старобешеве).

Зараз ви читаєте новину «Новий тренд: біженці, які втекли у Росію, повертаються на Донбас тренованими бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути