четвер, 18 вересня 2014 09:47

Армія РФ готує наступ на Луганщині і концентрує сили біля аеропорту Донецька – "ІО"

Армія РФ готує наступ на Луганщині і концентрує сили біля аеропорту Донецька – "ІО"

В зоні бойових дій на Донбасі відзначається активність російсько-терористичних військ, які ігнорують так зване "перемир'я".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Прийняття 16 вересня Верховною Радою України законів про особливий порядок самоврядування в деяких районах Донбасу та амністії наразі не вплинуло на зміну інтенсивності бойових дій.

Найбільш складна ситуація зберігається в районі н.п.Донецк, Луганськ, Лисичанськ, Станиця Луганська, Щастя, Попасна, Верхня Кринка, Нижня Кринка, Жданівка.

В районі обстрілюваного аеропорту в Донецьку відзначається скупчення підрозділів регулярної армії РФ. У районі цього населеного пункту противник створює ешелоновану систему ППО.

Одночасно зафіксоване перекидання декількох одиниць бойової авіації без розпізнавальних знаків ВПС Росії на прикордонні аеродроми на території РФ. За нашими даними, ці машини готуються до перекидання в Донецьк у вигляді "ВВС Новоросії" у разі витіснення українських підрозділів з території аеропорту.

У Луганській області бойовики "ЛНР" та підрозділи РФ готуються до відновлення активних дій і продовження боїв. За останні 2-3 дні ними проведено низку перегрупувань і зосереджено кілька ударних груп з бронетехнікою у північно-східній зоні АТО і на північ від Луганська, раніше з Росії доставлено кілька конвоїв з боєприпасами та пальним. У районі Луганська розгорнута мобільна російська РЛС, бандформування активно насичуються засобами ППО.

По багатьма ознаками, з допомогою російських фахівців, на Донбасі бойовиками створюється не тільки контрольоване ними радіолокаційне поле, але і ешелонована система ППО.

Одночасно протягом останньої доби не зафіксовано проходження на Донбас з території РФ колон військової техніки.

На приморському напрямку (Новоазовськ-Маріуполь) спостерігається відносне затишшя. Разом з тим, відзначається активне перекидання російських підрозділів на північ від Маріуполя", - написав Тимчук.

 

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ готує наступ на Луганщині і концентрує сили біля аеропорту Донецька – "ІО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути