вівторок, 09 вересня 2014 16:08

Арешт "антимайданівця" Топаза продовжили ще на 2 місяці

Арешт "антимайданівця" Топаза продовжили ще на 2 місяці
Фото: google.com.ua

У Київському районному суді Харкова відбулося попереднє слухання у справі щодо антимайданівця Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

Як повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат Кромського Олександр Шадрін, суд відмовився пом'якшувати запобіжний захід щодо його підзахисного і продовжив арешт ще на 60 днів.

"Ми заперечували проти продовження запобіжного заходу. На нашу думку і більш м'яка міра запобіжного заходу могла б забезпечить його явку в суд, він не міг би (перебуваючи не під вартою — ред.) тиснути на потерпілих і свідків", - сказав Шадрін.

За його словами, Кромського звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.1,2 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Адвокат також зазначив, що ні один з потерпілих на попереднє засідання у справі не з'явився. Суд оголосив перерву до 22 вересня.

Як повідомлялося, харків'янин Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдану". Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до Кромського, який його супроводжує: "Топаз, дай команду!".

Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте апеляційний суд залишив Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня Київський районний суд Харкова прийняв рішення про обрання запобіжного у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня. Пізніше дію запобіжного заходу було продовжено до 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «Арешт "антимайданівця" Топаза продовжили ще на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути