четвер, 22 січня 2015 18:20

Антимонопольний комітет оштрафував "Укравто" на 68 тисяч гривень

Антимонопольний комітет оштрафував "Укравто" на 68 тисяч гривень

Антимонопольний комітет України виставив корпорації "Укравто" штраф за порушення закону "Про захист економічної конкуренції" у розмірі 68 тисяч гривень.

Про це йдеться в рішенні Київського міського територіального відділення АМКУ №141/03 по справі №68-03/06.13, повідомляє Ліга.

"Укравто" зловжила своїм становищем, стягуючи з усіх в'їжджають на її територію вантажного митного комплексу київської філії за адресою вул. Новопироговская, 58, окрему плату - спочатку 830 грн, а потім 225 грн з однієї машини. Там також розташовується митний пост №2 "Київ-спеціалізований" Київської регіональної митниці. Кияни можуть розмитнювати свої машини тільки в цій точці, а тому стягнення необґрунтованої плати за проїзд у митний пункт, кваліфікується як зловживання монопольним становищем.

"Проведення митного оформлення транспортних засобів фізосіб поза зоною розташування зони митного контролю не передбачено.Отже, конкуренції на цьому ринку немає, оскільки ВАТ Українська автомобільна корпорація в особі Філії є єдиним суб'єктом господарювання, надає послуги по проходженню фізичними особами (які тимчасово або постійно проживають у місті Києві) процедури митного оформлення (розмитнення) транспортних засобів у зоні митного контролю.За умови відсутності конкуренції, ущемляються права споживачів, оскільки останні не мають вибору і змушені платити надмірну вартість послуги", - йдеться в рішенні АМКУ.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет оштрафував "Укравто" на 68 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути