Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2014 12:25

Американські бойові кораблі з морською піхотою зайшли у Чорне море - ЗМІ

Американські бойові кораблі з морською піхотою зайшли у Чорне море - ЗМІ
Фото: lenta.ru

Ракетний есмінець USS Ramage (DDG-61) і корабель управління 6-го флоту США "Маунт Уїтні" ВМС США із 600 морськими піхотинцями на борту увійшли в Чорне море, повідомило "Інтерфаксу" у понеділок військово-дипломатичне джерело.

"У Чорному морі зараз знаходяться есмінець USS Ramage і флагманський корабель 6-го флоту США "Маунт Уїтні". Нещодавно вони форсували протоки Дарданелли і Босфор за взаємною домовленістю із турецькою стороною. На борту американських кораблів знаходиться понад 600 американських "морських котиків", - сказав співрозмовник агентства.

За даними військово-дипломатичного джерела, вектор руху американських кораблів дозволяє припускати, що вони направляються до чорноморських берегів України.

Співрозмовник агентства зазначив, що питання заходження американських кораблів в російські територіальні води поки не стоїть.

Між тим у російському військовому відомстві не підтверджують цю інформацію.

"Кораблі американських військово-морських сил: есмінець USS "Ramage" і командний корабель USS "Mount Whitney" в акваторію Чорного моря не входили", - заявив офіційний представник російського військового відомства.

"Маунт Уїтні" типу "Блю Рідж" є флагманським кораблем 6-го флоту США. Його водотоннажність 18 400 тонн, довжина 189 метрів, швидкість ходу 23 вузли. Корабель має артилерійське озброєння для самооборони і вертоліт. У серпні 2008 року "Маунт Уїтні" став першим кораблем НАТО, який доставив в грузинський порт Поті вантажі в період "п'ятиденної війни" на території Південної Осетії. У листопаді того ж року цей американський корабель не зміг відразу увійти в Севастополь через протести у місті.

Зараз ви читаєте новину «Американські бойові кораблі з морською піхотою зайшли у Чорне море - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути