понеділок, 08 лютого 2016 15:28

Активіста "Правого сектора" застрелив побратим

Активіста "Правого сектора" застрелив побратим

Сьогодні в село Верхній Вербіж Коломийського району на Івано-Франківщині привезли тіло 21-річного Василя Ланового. Його з мисливської зброї застрелив побратим з осередку "Правий сектор".

"Село шоковане. Василь був дуже спокійний, добрий, щирий. У нас закінчив школу. Роботи як такої не мав. По людях заробляв тимчасовими роботами. Коло хати виконував всю чоловічу роботу, тримав двір у чистоті. Він був єдиним чоловіком на господарці", - розповідає сільський голова Верхнього Вербіжа Віктор Андрійчук.

Василь Лановий був єдиним сином у своєї матері. Після подій на Майдані записався в організацію "Правий сектор" у Коломиї. Був активістом. Останнім часом багато допомагав як волонтер бійцям в АТО. Сам не служив.

У суботу близько 16 години до відділу поліції надійшло повідомлення, що Василя Ланового застрелили в центрі Коломиї, неподалік від відділення Укрпошти на вулиці Драгоманова.

Хлопець отримав вогнепальне поранення в голову та помер на місці. Як виявилося, стріляв у активіста побратим із осередку - 40-річний мешканець Снятівщини.

"Під час занять з вивчення матеріальної частини зброї трагічно загинув керівник Коломийського районного осередку "Правого сектору" Василь Лановий (друг Темний). В кращий світ пішов вірний, щирий побратим і дієвий патріот. Людина, яка завжди своєю присутністю облагороджувала світ", - кажуть у спільноті Івано-Франківського обласного осередку "Правий сектор".

Інтернетом ширяться чутки, наче підозрюваний був у неприязних стосунках з убитим і часто з ним конфліктував. Проте цю інформацію спростовує мати Василя.

"Я не вірю, що цей чоловік навмисне хотів застрелити мою дитину. Він дружив із сином. Часто приїздив до нас додому. Постійно обнімав мене, поважав. З Василем дружили. Був спокійним, тихим хлопцем, як і мій. То тільки якась прикра випадковість могла статися", - каже Марія Ланова.

Наразі поліція з'ясовує всі обставини загибелі молодого хлопця. Як і те, чому у білий день активісти "Правого сектора" були зі зброєю в центрі міста. Підозрюваний поки під вартою в СІЗО, йому оберуть міру запобіжного заходу.

Василя Ланового поховають завтра об 11:00 у рідному селі.

Зараз ви читаєте новину «Активіста "Правого сектора" застрелив побратим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути