середа, 21 березня 2012 11:32

Отрута, призначена для бездомних тварин, вбила 2-річну дівчинку

Отрута, призначена для бездомних тварин, вбила 2-річну дівчинку

Масові випадки винищування бездомних тварин у Севастополі привели до трагедії. Мати дворічної Маргарити, Діана Ященко, запевняє, що її дочка померла від отрути, за допомогою якої знищують тварин невідомі борці з дворнягами. Протягом кількох місяців вони залишають на вулицях отруєну їжу, частки якої, рознесені по землі і піску, виявляються і на дитячих майданчиках. У таку смертельну пастку, на думку мами, місяць тому потрапила маленька Рита, пише Сегодня.

"Само собою, що дівчинка не їла з землі, але діти є діти: руки в піску, потім тягнуть їх до рота, приносять бруд на взутті, - з гіркотою говорить Діана. - Ви ж розумієте, що встежити за кожним рухом неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку захисники тварин виступили проти "ЄВРО на крові"

У жінки є вагома причина бути впевненою в тому, що її дочка померла саме від отрути, призначеної для псів.

"Ознаки дії отрути, якою вбивають собак, збіглися з ознаками смерті моєї дочки: параліч дихальних шляхів, піна з рота, зупинка серця. Смерть настає протягом декількох годин. Я кричала по телефону лікарям, що моя дочка задихається, але вони не поспішали. Я в одному халаті вхопила дочку і побігла на вулицю, просила допомоги. Хлопці з ДАІ, спасибі їм, мене довезли з мигалками. Але Рита померла в лікарні. Через 15 хвилин після її смерті приїхала "швидка".

Медики повідомили нещасній матері, що причиною смерті її дочки стало невідома отруйна речовина, після чого Діана і зіставила те, що трапилося з масовою загибеллю собак в окрузі, адже вдома ніяких отрут не виявили, а приступ у дитини почався відразу після прогулянки у дворі. Якщо дитину вбила отрута для собак, вона може нашкодити і іншим дітям. Діана подала заяву в міліцію і ось вже місяць чекає результатів експертизи розтину, який визначить рішення про порушення кримінальної справи.

Голова Севастопольської Фонду захисту тварин Наталія Морозова вважає, що подібний випадок стався через те, що влада міста, яка повинна займатися проблемою безпритульних собак, не діє.

"Тварин продовжують винищувати варварським способом самі городяни. Просто купують отруту в аптеці, і - вперед. Виходить, що одна агресивна зграя кидається на перехожих. Люди виходять з отрутою, але потрапляють не тільки тварини, а й люди. Це не вихід. Тепер ось - дострибались, дитини вже не повернути", - сказала вона.

У Севастопольському управлінні ЖКГ ситуацію не прокоментували, але відповіли, що вже кілька років укладають договір з приватною ветклінікою, яка повинна стерилізувати бездомних тварин. Її директор Володимир Аксьонов стверджує, що свою роботу робить: "Нехай громадські базікають, а ми все робимо по закону: відловити, стерилізувати - і випустити".

Зараз ви читаєте новину «Отрута, призначена для бездомних тварин, вбила 2-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути