четвер, 04 вересня 2014 11:23

"Я тебе зараз у#бу" - депутати Київради побилися на засіданні

У сесійній залі на засіданні Київради виникла сутичка між депутатами. 

Передає кореспондент Gazeta.ua.

Усе почалося з того, що депутату Ігорю Мосійчуку (фракція Ляшка) надали слово. Він вимагав у головуючого, щоб з кожного питання проводилося громадське обговорення. Зауважив, що виділення земель досі відбувається за планом Черновецького. На що міський голова Віталій Кличко сказав, що Мосійчук піариться перед виборами до Верховної Ради. 

Автор: Фото Галини Янченко з Facebook
 

"Ви прикриваєтеся військовою формою. Ви не маєте права її носити. Вона свята. Її носять солдати АТО", - сказав Кличко. На що Мосійчук матюкнувся, зірвався з місця: "Я тебе зараз у*бу", - крикнув на ходу. І побіг до президії, де сидів Кличко. 

Ударівець Андрій Странніков вибіг йому назустріч, щоб захистити Кличка. До них приєдналися інші депутати. Почалася сутичка, штовханина, яка тривала 10 хвилин.

Думки депутатів розділилися. Хто підтримував Мосійчука, вимагали проголосувати винесені ним пропозиції. Хто зайняв позицію Кличка, вимагали припинити піар і популізм. 

"Ми не будемо розглядати генеральний план Кличка на 10 років", - сказав колишній мер Олександр Омельченко.

"Конфліктна ситуація розв'язалася через те, що Кличко ще не має досвіду ведення пленарних засідань. Було достатньо часу після травня, щоб він навчився. Адже він веде засідання не до кінця. Вигадує якісь причини, щоб покинути сесійну залу. Ніщо не може позбавити права депутата оголосити на пленарному засіданні будь-яку пропозицію. І головуючий зобов'язаний поставити пропозицію депутата на голосування. І невдалі коментарі Кличка призвели до конфлікту", - сказала голова фракції "Батьківщина" Тетяна Меліхова. Вона зауважила, що під час виборчої кампанії головуючому потрібно бути надзвичайно уважним і обережним у висловлюваннях.

 "Кличко має навчитися тримати удар не тільки на рингу, але і в президії на посаді головуючого", - додала Меліхова.

Наразі розбірки тривають у кулуарах. 

Зараз ви читаєте новину «"Я тебе зараз у#бу" - депутати Київради побилися на засіданні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути