вівторок, 23 вересня 2014 21:51

7 українських журналістів перебувають у полоні бойовиків - НСЖУ

7 українських журналістів перебувають у полоні бойовиків - НСЖУ
Фото: from-ua.com

У полоні бойовиків знаходяться 7 українських журналістів. Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України закликають українську владу та правоохоронні органи докласти максимум зусиль для звільнення полонених українських працівниців ЗМІ.

Про це йдеться у спільній заяві організацій, текст якої надано "Укрінформу".

"Наші колеги Юрій Лелявський, Роман Черемський, Валерій Макеєв, Єгор Воробйов, Дмитро Потєхін, Олександр Білокобильский та Сергій Сакадинський потрапили в полон до представників "ДНР" і "ЛНР". Доля декого з них узагалі залишається невідомою", - наголошується у документі.

При цьому зазначається, що ситуація з порушеннями прав журналістів на території так званих "ДНР" та "ЛНР" є критичною.

"На територіях, контрольованих бойовиками, цинічно ігноруються не просто права журналістів, а основні права людини. Вважаємо це неприпустимим і вимагаємо належного реагування з боку влади, правоохоронних органів, міжнародних правозахисних організацій", - наголошують НСЖУ та НМПУ.

Організації також закликають Центр звільнення полонених, Адміністрацію президента, МВС та СБУ докласти максимум зусиль для з'ясування долі колег і звільнення їх із полону. Відповідну інформацію також передано міжнародним організаціям - ОБСЄ, Міжнародній федерації журналістів та Європейській федерації журналістів та до Контактної групи з питань пошуку мирного розв'язання конфлікту на Сході України.

Зараз ви читаєте новину «7 українських журналістів перебувають у полоні бойовиків - НСЖУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути