пʼятниця, 24 липня 2015 11:36

5 країн вимагають створення трибуналу по "Боїнгу"

5 країн вимагають створення трибуналу по "Боїнгу"
Фото: patrioty.org.ua

Міжнародний кримінальний трибунал для розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 може забезпечити високий рівень прозорості, неупередженості та підзвітності.

Про це йдеться в заяві п'яти міністрів закордонних справ - Павла Клімкіна (Україна), Берта Кундерса (Нідерланди), Джулі Бішоп (Австралія), Дідьє Рейндерса (Бельгія) та Аніфа Амана (Малайзія), передає "Європейська правда".

"Наші країни звернулися до Ради безпеки ООН невідкладно заснувати Міжнародний кримінальний трибунал у відповідності з главою VII Статуту ООН з тим, щоб притягнути до суду винних у цьому злочині.

Він вершитиме правосуддя для сімей всіх жертв МН17. Це дозволить забезпечити широку міжнародну підтримку і максимізувати потенціал для міжнародного співробітництва", - переконані міністри.

Вони упевнені, що в майбутньому трибунал зобов'язав би всі держави повною мірою співпрацювати з Міжнародним трибуналом і його органами.

"Створення трибуналу до висновків обох довгоочікуваних розслідувань (технічного та кримінального) може гарантувати, що він служитиме правосуддю у спосіб, який виходить за межі міжнародної чи внутрішньої політики", - вважають глави МЗС.

Як відомо, у катастрофі МН17 загинули 298 пасажирів і членів екіпажу з 10 країн. Переважна більшість з них - 194 пасажири - були громадянами Нідерландів.

Раніше президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте домовилися вживати усіх необхідних заходів для заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиттям літака. Водночас Росія виступає проти міжнародного трибуналу у справі рейсу MH17.

Зараз ви читаєте новину «5 країн вимагають створення трибуналу по "Боїнгу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути