понеділок, 19 серпня 2013 16:17

18-річний курсант помер на першому ж занятті із фізпідготовки

18-річний курсант помер на першому ж занятті із фізпідготовки
Фото: vidido.ua

В Національній академії прикордонних військ України на першому занятті з фізичної підготовки раптово помер курсант. Під час розтину медики виявили серйозні патології в нирках і серці хлопця. Лікарі шоковані, як з такими діагнозами він зміг пройти медичну комісію.

Під час бігу хлопцеві раптово стало зле. Він втратив свідомість і впав. На навчальному полігоні займалися першокурсники. За планом був біг з прискоренням.

Першокурсник Олександр Зайцев відчув себе зле вже наприкінці заняття. На третьому забігу хлопець відстав від однокурсників.

"Я вернувся до нього і дав йому руку, почав йому допомагати. Казати, от ще осталось пару метрів добігти. Він почав задихатися, казати, що він більше не може. Отпустив мою руку, впав на сторону. Я до нього підбіг, він вже був непритомний", - розповів курсант Максим Шеремета.

Максим сказав, що спочатку намагався надати медичну допомогу другові сам.

На полігоні чергували військові медики. За хвилину вони були на місці, почали реанімувати курсанта. Проте всі заходи та введення ліків не дали свого позитивного ефекту.

Каретою швидкої допомоги курсанта доставили в реанімаційне відділення міської лікарні. Протягом години лікарі боролися за його життя, але всі старання були марні. Хлопець помер.

Медики були шоковані, коли під час розтину тіла хлопця побачили серйозні патології внутрішніх органів, зокрема серця і нирок. Лікарі дивуються - пройти медичну комісію з такими вадами було неможливо, тому не виключають, що рідні загиблого заплатили за огляд.

Не відомо, чи хтось понесе покарання за смерть хлопця, адже батьки одразу написали заяву, що не мають претензій ні до академії, ні до лікарні.

Після смерті хлопця в академії терміново почала роботу медична комісія. Здоров'я всіх першокурсників перевіряють заново. Аби впевнитися, що представлені в академію довідки дійсно відповідають стану здоров'я хлопців.

 

Зараз ви читаєте новину «18-річний курсант помер на першому ж занятті із фізпідготовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути