Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2014 13:24

"Беркутівці" не мають права носити маски на обличчі - Москаль

"Беркутівці" не мають права носити маски на обличчі - Москаль
Фото: lenta-ua.net

Наразі відсутні будь-які закони України й нормативно-правові акти, які регламентують носіння масок-шапок співробітниками спецпідрозділу "Беркут" та іншими, окрім працівників спецпідрозділу "Сокіл". Про це повідомили й прес-службі нардепа Геннадія Москаля.

За словами нардепа, на сьогоднішній день є діючий наказ МВС, яким затверджено те, що шапки-маски використовуються підрозділами міліції "Сокіл", оскільки особи, які працюють у цьому підрозділі, зараховуються на службу відповідними наказами під грифом "таємно" і при проведенні спецоперацій зобов'язані закривати обличчя, використовуючи шапки-маски.

Інших законів чи нормативно-правових актів щодо використання шапок-масок на сьогодні в Україні не існує. Отже, їх не мають право використовувати співробітники спецпідрозділу "Беркут" та інші.

Окрім того, як зазначає Москаль, міліцейський статут забороняє бити громадян кийком по голові, шиї, ключичній ділянці, животу, статевих органах. Патрульний (постовий) повинен звертатися до громадян з повагою на "Ви", свої вимоги і зауваження викладати в переконливій формі.

При зверненні до громадянина патрульний повинен привітатися з ним, після чого, приклавши руку до головного убору, назвати йому своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення і повідомити мету звернення. Якщо до патрульного (постового) звертаються громадяни, він також зобов'язаний прикладати руку до головного убору, уважно вислухати і вжити заходів за їхніми заявами, а в необхідних випадках пояснити, куди слід звертатися для вирішення поставленого питання.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" не мають права носити маски на обличчі - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути