Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2012 15:28

Українських туристів продовжують шукати в Непалі

Українських туристів продовжують шукати в Непалі
Контроль за ходом рятувальних робіт здійснюється на рівні уряду Непалу. Фото: traveller.com.ua

Рятувальні роботи з пошуку 3-х зниклих українських туристів в Непалі тривають, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України (МЗС).

Як розповів на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, на місці проводяться рятувальні роботи із залученням місцевої поліції, армійських підрозділів та військового вертольота.

"Контроль за ходом рятувальних робіт здійснюється на рівні уряду Непалу", - зазначив він.

Дикусаров розповів, що місце трагедії 6 травня відвідав прем'єр-міністр Непалу, який зустрівся з членами сімей загиблих або зниклих без вести осіб, а також з представниками рятувальних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські туристи заблукали на Ельбрусі, зв'язок з ними зник

"Глава уряду Непалу заявив про рішення виділити одноразову допомогу в розмірі 100 тисяч непальський рупій (близько $1300 — ред.) членам загиблих осіб з фонду допомоги на випадок стихійних лих та 25 тисяч непальських рупій (близько $350 — ред.) особам, чиї оселі були зруйновані" , - повідомив Дикусаров.

Як повідомлялося, 5 травня близько 06.30 за київським часом поблизу міста Покхара (Непал) в гірській місцевості стався зсув, в результаті якого п'ятеро людей загинули і більше 50 пропали без вісті. За інформацією посольства України в Індії, зниклими в тому числі вважаються троє громадян України, які у складі групи українських туристів (всього 4 особи) перебували на відпочинку в районі інциденту.

 

Зараз ви читаєте новину «Українських туристів продовжують шукати в Непалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути