вівторок, 22 листопада 2011 19:44

На Рівненщині замовчують аварію на хімічному гіганті?

На Рівненщині замовчують аварію на хімічному гіганті?

У ніч на понеділок, 21 листопада, в цехові з виробництва аміаку на підприємстві ВАТ "Рівнеазот" сталася аварія, яку намагаються приховати керівництво підприємства та місцева влада.

Про це заявила Рівненська обласна організація Української народної партії.

"Як повідомили працівники ВАТ "Рівнеазот", в ніч з неділі на понеділок на третьому агрегаті в одному з цехів виробництва аміаку стався перегрів, пожежа та викид полум'я. Агрегат, а їх є всього три, отримав серйозні пошкодження. Після аварії вже пройшов певний час, проте ані прес-служба "Рівнеазоту", а ні місцевий підрозділ МНС, а ні районна влада не повідомили про цю аварійну ситуацію", - йдеться в поширеній з цього приводу заяві УНП.

В обласному управлінні МНС запевняють, що нічого не приховують від громадськості.

"За цим об'єктом закріплений цілий зведений загін державної пожежної охорони. У випадку небезпеки наші підрозділи були б на підприємстві за лічені хвилини. Однак, ми не отримували жодних повідомлень з "Рівнеазоту" про таку надзвичайну ситауцію. Підрозділи МНС не виїжджали у ніч на понеділок на це підприємство", - запевнив Дмитро Мельник, інспектор з обласного МНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сєверодонецьку горіло підприємство з виробництва аміаку

Як відомо, аміак – це безбарвний газ із різким задушливим запахом. Він набагато легший за повітря. Добре розчиняється у воді. Використовується для виробництва азотних добрив, вибухових речовин та азотної кислоти.

"Ми засуджуємо ганебне замовчування аварійної ситуації та вимагаємо від керівництва "Рівнеазоту" оприлюднити, чи внаслідок аварії була нанесена шкода навколишньому природному середовищу, та чи є постраждалі серед персоналу підприємства", - зазначив Олександр Джигирей із обласної УНП.

На підприємстві "Рівнеазот" не коментують інформацію про можливу аварію.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині замовчують аварію на хімічному гіганті?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути