пʼятниця, 27 травня 2011 15:00

На Черкащині регіонали ледь не довели фермера до самогубства

На Черкащині регіонали ледь не довели фермера до самогубства

Сьогодні о 6.20 ранку погрожував себе спалити фермер Олександр Бірюк зДрабова на Черкащині. З каністрою пального зачинився у кабіні своєї вантажівки біля райдержадміністрації. Причиною самоспалення пояснив незаконну передачу орендованого ним поля іншому фермеру Сергієві Буцьку з села Остапівка цього району.

"Вчора в Сашиного сина був день народження, два роки виповнилося. Був похмурим. Не пив нічого і не їв. Не знаю, що це він собі міг за ніч надумати і передумати, Бог святий знає. Я знаю, що орендоване ним поле засіяв Буцько, в якого дуже багато землі. Я не знаю, для чого йому ще й це поле. А в Саші в оренді десь до 200 га. Він крутиться на цих площах. Закупив посівний матеріал, добрива і пальне. Одного посівного матеріалу на 160 тисяч гривень. Його трактористи приїхали, а поле вже засіяне. Він пішов до голови адміністрації запитати в чому справа. А той ніби каже, порозумійся сам з Буцьком. А Саша каже, як же я з ним буду розумітися, як поле вже засіяне, а в мене закуплений матеріал. Подав у суд. Прийняли рішення про виділення Буцьку цієї землі. Тепер це його земля", - розповіла родичка фермера Ірина Бірчок.

Сам Бірюк сказав, що його збитки склали більше 300 тисяч гривень.

"І голова районної адміністрації, і Буцько обидва з Партії регіонів. Забрали в мене по безпрєдєлу землю. Там близько 100 га. Я мав посіяти половину кукурудзи, решту соєю засіяти. Факт той, що в Буцька немає жодного документа на землю. Адміністрація все це покриває. Я підрахував свої збитки - це 320 тисяч гривень! Через безвихідь, я кинувся... Про це ніхто не знав", - сказав фермер.

Опівдні він припинив протест з погрозами себе спалити.

"Голова райдержадміністрації пообіцяв завтра запросити до себе обох фермерів і виправити ситуацію", - зазначив помічник начальника головного управління Костянтин Проценко.

У свою чергу Бірюк сказав, що голова не раз його обманював. За його словами, за останній місяць сім разів. Каже, що повірив востаннє.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині регіонали ледь не довели фермера до самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути