середа, 25 травня 2011 09:58

Німеччина, Британія та Швеція скасовують авіарейси через Грімсвотн

Німеччина, Британія та Швеція скасовують авіарейси через Грімсвотн

Влада Німеччини вимушена закрити декілька аеропортів в країні через хмару попелу з ісландського вулкана Грімсвотн. Скасовано польоти з Бремена та Гамбурга. Влада не виключає, що впродовж сьогоднішнього дня обмеження торкнуться й інших міст, включно зі столицею країни Берліном.

Напередодні близько 500 рейсів було скасовано на півночі Великобританії.

Водночас у британській службі авіаційного контролю NATS повідомили, що небо над Великобританією очиститься від ісландського вулканічного попелу вже вночі з 24 на 25 травня.

"Остання інформація від британського Метеобюро показує, що з 01.00 за британським літнім часом (03.00 за Києвом) у середу, 25 травня, у повітряному просторі Сполученого Королівства не передбачається наявності вулканічного попелу від нещодавнього виверження вулкана Грімсвотн в Ісландії", - наголошується в повідомленні.

З урахуванням продовження виверження вулкана, британські метеорологічні й авіаційні служби продовжують моніторинг ситуації й обіцяють інформувати про всі можливі зміни.

Хмара попелу, після виверження ісландського вулкану Грімсвотн, досягла вже і Швеції, що також позначилося на роботі авіатранспорту. На західному узбережжі країни в аеропорту Гетеборга скасовано близько 20-ти рейсів національних та іноземних компаній.

Як повідомляється, поки що шведські туристичні фірми не дуже сильно постраждали від наслідків виверження вулкана. Так, у вівторок компанія "Фрітідсресур" перенаправила всього один літак, який повинен був виконати рейс із іспанського Лас Пальмаса до Мальми.

У цілому рівень викиду попелу продовжує знижуватися, кажуть фахівці. Прем'єр-міністр Ісландії Олафур Рагнар Грімссон повідомив, що активність вулкана поступово затихає.

Раніше повідомлялося, що Шотландська авіакомпанія Loganair скасувала майже всі рейси, заплановані на вівторок, 24 травня, через наближення хмари попелу від ісландського вулкана Грімсвотн. Керівники Loganair взяли до уваги прогноз Метеорологічної служби Великобританії і вирішили скасувати рейси, за винятком польотів на Оркнейські острови.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина, Британія та Швеція скасовують авіарейси через Грімсвотн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути