Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 17:06

На Вінниччині молодики увірвались на завод, побили жінок і вбили чоловіка
18

Фото: Фото надані громадою селища Кирнасівка

На території Кирнасівського цукрового заводу у Вінницькій області під час бійки загинув 73-річний чоловік, троє жінок у важкому стані потрапили до лікарні.

"Жах. Для них люди - це м'ясо. На жінок навіть руку підняли. Та що там жінок, на пенсіонерів. Гади, звірі", - скандують о 12 год 19 травня жителі селища Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині. Туди з самого ранку приїхали заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Миколи Загорулька, представники районної та обласної рад.

За годину до цього на слідчий експеримент правоохоронці привезли чоловіка. Його підозрюють в організації масової бійки на території заводу.

Затриманий був у міліцейському УАЗіку. Його остерігалися випускати, адже натовп оточив машину. Люди стукали у вікна.

"Вбивця. Під народний суд тебе, гада" - вигукували вони.

Інцидент почався близько сьогодні 3-ї ранку.

"На прохідну заскочили півсотні мужиків. В руках лопати, біти, нунчаки. Зірвали всі замки. Викинули з території охоронців. Любу Міланич, яка там чергувала, так пхнули в живіт ногою, що у неї внутрішній крововилив. Їй вже операцію зробили", - розповів інженер Кирнасівського цукрового заводу Георгій Северин.

На галас до заводу збіглися місцеві жителі.

"Наших зібралося сотня людей. Хотіли відвоювати завод. Та де там. Здорові хлопці проти пенсіонерів. Розкидали нас. Травмованих багато. Та більше всього дісталося Ганні Мазур. Їй зламали таз. У Надії Озерової черепно-мозкова травма. Шкода нашого колишнього електрика. 73-річний Віктор Ратушний помер прямо на місці. Поки що медики кажуть, що від удару струмом. Це його так електрошокером рейдери", - зазначив Северин.

Близько 5 ранку на місце прибули правоохоронці.

"Після надходження повідомлення про ситуацію на підприємстві на місце прибули працівники міліції місцевого райвідділу, які локалізували розгортання конфлікту. До міліції були доставлені усі 29 прибулих на підприємство людей для встановлення їх осіб. За попередньою інформацією ці люди, жителі Черкаської області, найняті новим власником для виконання робіт на підприємстві. Крім загиблого та трьох людей у лікарні, звернулись 2 місцевих жительки з заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень та 6 учасників протилежної сторони конфлікту. Вказані заяви зареєстровані та перевіряються для прийняття законного рішення.", - повідомили в прес-центрі обласної міліції.

З початку року це другий конфлікт на Кирнасівському цукровому заводі. 26 березня селяни також відвойовували приміщення. Тоді обійшлося без жертв.

"Завод не працює з 2006 року, ми його лише цілодобово охороняємо. Але він може працювати, тут обладнання діюче. А його хочуть на метал порізати", - пояснив Северин.

Цукровий завод в Кирнасівці звели у 1965 році. Зараз його охороняють 27 місцевих жителів з числа колишніх робітників.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині молодики увірвались на завод, побили жінок і вбили чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути