вівторок, 17 травня 2011 15:59

Британську королеву хотіли кілька разів підірвати в Ірландії

Британську королеву хотіли кілька разів підірвати в Ірландії

В Ірландії напередодні візиту королеви Великобританії поліція запобігла теракту в населеному пункті Мейнут (графство Кілдер) поблизу Дубліна. Інцидент стався в понеділок, проте журналістам про нього повідомили тільки на наступний день.

Саморобний вибуховий пристрій був виявлений у багажному відділенні автобуса, який знаходився біля готелю Glen Royal. В автобусі перебувало близько 30 осіб, всі вони були евакуйовані. На місце прибули сапери ірландської армії, які знищили бомбу. Залишки пристрою були передані в поліцію для проведення розслідування.

Пізніше, у вівторок, надійшло повідомлення, що в передмісті Дубліна знайшли начебто другий вибуховий пристрій. Однак ця інформація виявилася помилковою, повідомляє представник місцевої поліції.

За даними поліцейських, в 05:30 ранку (08:30 за київським часом) невідомий подзвонив в поліцію і повідомив про вибуховий пристрій, закладений на трамвайній зупинці.

"Це був муляж, пристрій лише імітував роботу бомби", - заявив представник поліції Пато О'Коннор.

За деякими даними, ще один - вже третій вибуховий пристрій - був виявлений на перехресті Тайрконнелл роуд і Девітт роуд. В даний час рух в цьому районі перекрито, там працюють сапери.

Міністерство закордонних справ Великобританії заявило, що незважаючи на інциденти візит королеви до Ірландії скасований не буде.

В даний час в країні прийняті безпрецедентні заходи безпеки. У заходах щодо забезпечення безпеки британської монархині задіяно більше 10 тисяч поліцейських і військовослужбовців.

Напередодні чотириденного візиту королеви угрупування "Справжня ірландська республіканська армія" (Real IRA) звинуватила королеву в "військових злочинах" і заявила, що главу британської держави не хочуть бачити на ірландській землі.

Зараз ви читаєте новину «Британську королеву хотіли кілька разів підірвати в Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути