Ексклюзиви
субота, 14 травня 2011 11:25

Каддафі: "Мене неможливо знищити, я живу в серцях мільйонів"

Каддафі: "Мене неможливо знищити, я живу в серцях мільйонів"

Лівійський лідер Муаммар Каддафі виступив з новим зверненням до прихильників і заявив, що обстріли НАТО йому не страшні, "оскільки він живе у такому місці, де його буде неможливо ліквідувати", повідомляє в суботу агентство AP.

Лівійський лідер зазвичай виступав по місцевому телебаченню, проте останнє звернення було записано в аудіоформаті, яке транслювали лівійські ЗМІ.

"Хочу сказати боягузливим хрестоносцям (НАТО), я живу в місці, до якого ви не зможете дістатися і вбити мене. Я живу в серцях мільйонів", - заявив Каддафі, кажучи про обстріл ВПС НАТО, в яких гинуть мирні жителі, включаючи кореспондентів.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що лівійський лідер, ймовірно, поранений і покинув столицю країни Тріполі, але залишається на території Лівії.

У середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою догляду правлячого країною більше 40 років Каддафі, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями.

СБ ООН 17 березня прийняв резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і відкриває можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні.

У що почалася 19 березня операції коаліційних сил беруть участь, зокрема, Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія, Норвегія. У кінці березня командування операцією "Об'єднаний захисник" перейшло до НАТО.

В ході одного з нальотів НАТО на Тріполі в ніч на 1 травня загинув молодший син Каддафі - 29-річний Саїф аль-Араб, а також троє онуків глави держави і декілька його друзів і сусідів. Сам лівійський лідер та його дружина не постраждали, заявляли в лівійському уряді.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі: "Мене неможливо знищити, я живу в серцях мільйонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути