Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 17:32

Затриманих за теракт у мінському метро почали відпускати

Затриманих за теракт у мінському метро почали відпускати

У справі про теракт в мінському метро в слідчому ізоляторі знаходяться тільки двоє обвинувачених, заявив генеральний прокурор Білорусі Григорій Василевич.

Обом пред'явлені звинувачення, а ще трьох затриманих раніше відпустили на свободу. Василевич не уточнив, чи відпущені вони під підписку про невиїзд або більше не фігурують у цій справі.

Раніше слідчими органами були відпущені батько і брат вірогідного виконавця теракту, а також студентка одного з мінських вишів, яка затримувалася одночасно з обвинуваченими у вибуху.

Крім того, слідство у справі про теракт в мінському метро не має даних про те, що за виконавцями вибуху стоять політичні чи якісь інші сили. Про це заявив Григорій Василевич.

Прокурор не дав прямої відповіді на запитання про мотиви скоєного злочину, проте зазначив: "Ця людина осудна. Але те, що у нього мізки набакир, це поза сумнівом".

За словами прокурора, у найближчі два місяці стане відомо, коли справу буде передано до суду.

Він також заявив: "Мотив нами встановлений - він пов'язаний з особами обвинувачених. Він стверджує, що для правоохоронних органів очевидний мотив здійснення теракту в мінському метро саме 11 квітня, проте в інтересах слідства ця версія не розголошується.

Нагадаємо, 11 квітня близько 18.00 в мінському метро на платформі станції, розташованої в центрі міста, пролунав вибух. У результаті загинули 13 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Затриманих за теракт у мінському метро почали відпускати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути