четвер, 05 травня 2011 13:37

Чиновниця з Києва не збирається вибачатися перед галичанами за "нечесаних циган"

Чиновниця з Києва не збирається вибачатися перед галичанами за "нечесаних циган"

У Калуші громада вимагає негайного звільнення із займаної посади заступника міського голови Віталіну Радецьку. Чиновниця принизила професійну і національну гідність галичан, назвавши місцевих медиків "немитими й нечесаними циганами".

Скандал навколо заступника міського голови Радецької спалахнув минулого тижня на сторінках одного з місцевих видань.

Відкритий лист калуських медиків був оприлюднений на сторінках газети "Західний вісник" 29 квітня.

У ньому йдеться про те, що недавно призначена заступник міського голови на одному із засідань відверто ображала й принизила місцевих медиків, і галичан у цілому.

"Гримаючи кулаком по столі в актовому залі Калуської ЦРЛ, вона ставила "діагноз" виборцям нашого мера", — йдеться у листі.

Обурило медиків також і те, що разом із Радецькою працюють столичні спеціалісти.

"Щотижня до Калуша їдуть "великі" київські специ: без імені та офіційного представлення проводять перевірку медичних установ, перевіряють медичні протоколи та ведення медичної документації, тримають медичних працівників після 24-годинного чергування на станції швидкої медичної допомоги по 2-3 години, перевіряючи медичну документацію, складену за попередню добу. Вони (окрім заступника мера Радецької, ніхто офіційно не працює в Калуській ЦРЛ — ред.) вже "реформують" лікарню у Войнилові на денний стаціонар, а "зайвих" будуть звільняти", — наголосили медики у листі до редакції "Західного вісника".

Сама Радецька закиди проти неї на заперечує, оскільки це суперечить її поглядам і принципам професійної етики. Про це вона вчора заявила під час прес-конференції.

Радецька стверджує, що на статтю не звернула великої уваги, оскільки наразі має проблеми важливіші - реформування калуської медицини. Позиватися до суду на газетярів наміру не має, як, власне, і спростовувати написане, і вибачатися перед калушанами.

"Незважаючи на будь-які проблеми, на будь-які публікації, які є чи будуть, у нас є основні задачі. Тому відволікатися на подібні речі, думаю, не є принциповим. На парканах теж пишуть", - сказала Радецька

Радецьку запросив до Калуша на роботу міський голова Ігор Насалик та рекомендував її сесії міськради та міськвиконкому як "одного з кращих лікарів України, чиї професійні навики мали б підняти медицину Калущини".

Зараз ви читаєте новину «Чиновниця з Києва не збирається вибачатися перед галичанами за "нечесаних циган"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути