вівторок, 26 квітня 2011 16:09

Солдати Каддафі вживають віагру та ґвалтують жінок та дітей

Солдати Каддафі вживають віагру та ґвалтують жінок та дітей

Віддані лівійському лідерові Муаммару Каддафі військові використовують стимуляторний засіб віагру, щоб виконувати установку командування на застосування зґвалтувань як зброї проти повстанців та їхніх родин, стверджують журналісти.

Жертвами найманців стають не тільки жінки, але й діти, найменшим з яких виповнилося лише 8 років. Іноді неповнолітніх змушують дивитися, як солдати у них на очах убивають їхніх батьків і ґвалтують матерів.

Правозахисники розповідають про випадок викрадення військовими групи дівчаток, яких тримали в заручниках протягом чотирьох днів. Після звільнення з'ясувалося, що діти отримали жахливі травми в результаті фізичного та сексуального насильства.

Історії про зґвалтування розповідають ті, кому вдалося втекти з обложених армією Каддафі міст Місурата, Адждабія і Рас-Лануф. Багато таких сімей перебувають тепер у таборах біженців у Бенгазі.

Як зазначають в американському благодійному фонді захисту прав дітей, повідомлення про сексуальне насильство над дітьми поки що не підтверджені, проте про них говорили у всіх чотирьох таборах біженців, яких відвідали правозахисники. За словами голови організації Майкла Махрта, діти розповідали, як солдати вбивали їхніх батьків і ґвалтували матерів. За їхніми словами, вони також бачили, як зґвалтуванню піддавалися інші діти.

На думку правозахисника, цілком можливо, це сталося з самими оповідачами, але цей факт настільки вразив їх, що вони, захищаючись від негативу і намагаючись з ним впоратися, переносять злочин на інших. Багато дітей, що опинилися в епіцентрі війни, зараз у пригніченому емоційному стані: вдень вони відмовляються гратись, вночі прокидаються з криками жаху.

Зараз ви читаєте новину «Солдати Каддафі вживають віагру та ґвалтують жінок та дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути