Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2011 10:03

Літаки НАТО атакували резиденцію Каддафі

Літаки НАТО атакували резиденцію Каддафі

У результаті авіаудару по військовій базі в Тріполі, на території якої знаходиться резиденція Муаммара Каддафі, пошкоджено декілька будівель, повідомляє Associated Press з посиланням на заяву лівійського уряду.

По території бази Баб аль-Азізія, повідомили вони, в ніч на понеділок, 25 квітня, були випущені від двох до чотирьох ракет або бомб. Значні пошкодження завдані трьом будівлям, що входять в комплекс резиденції лівійського лідера. В одного з цих будинків обвалився дах.

Групі іноземних журналістів, до складу якої входив кореспондент Agence France-Presse у Тріполі, рано вранці в понеділок дозволили відвідати базу Баб аль-Азізія. Представники лівійської влади, які супроводжували журналістів, повідомили, що в одному з будинків, зруйнованих у результаті авіаудару, розташована адміністрація Каддафі, а в іншому лівійський лідер проводив наради.

Представник адміністрації Каддафі назвав бомбардування бази Баб аль-Азізія замахом на життя Муаммара Каддафі, повідомив Reuters. За даними лівійської влади, в результаті бомбардування резиденції Каддафі постраждали 45 осіб.

Удари по території бази Баб аль-Азізія, розташованої на півдні Тріполі, авіація міжнародної коаліції завдає з перших днів воєнної операції в Лівії, що почалася 19 березня.

Пізно ввечері в неділю, 24 квітня, кореспонденти інформагентств, що знаходяться в Тріполі, повідомили про потужний вибух, що відбувся в центрі лівійської столиці. За їх словами, настільки сильного вибуху в Тріполі не було з моменту початку військової операції. Після вибуху три державні лівійські телеканали тимчасово перервали своє мовлення.

Зараз ви читаєте новину «Літаки НАТО атакували резиденцію Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути