середа, 13 квітня 2011 12:36

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі готовий піти у відставку, але є три умови

Каддафі готовий піти у відставку, але є три умови

Лівійський лідер Муаммар Каддафі передав представникам опозиції свої умови припинення вогню і перемир'я. Перехідна національна рада, за даними арабської газети Asharq Al-Awsat, повідомила, що таких умов всього три.

Зокрема, Каддафі вимагає, щоб його відправили у відставку з почестями, надавши при цьому будь-який важливий символічний пост. Крім того, глава Джамагирії наполягає, щоб влада була передана його синові Сейфу аль-Ісламу, повідомляє Newsru.

Раніше повідомлялося, що переговори про припинення вогню в Лівії, які пройшли між опозицією та представниками Африканського союзу, провалилися, так як повстанці наполягали на беззастережному відході у відставку Каддафі і відсторонення від влади членів його сім'ї.

Тепер же, за відомостями арабської преси, представники Перехідної національної ради відзначають, що, можливо, досягти компромісу з Сейфом аль-Ісламом буде не так складно, як з його батьком.

Ще не досягнуто угоди про перемир'я, запеклі бої між армією Каддафі і силами повстанців тривають. Сили Каддафі зуміли відбити у повстанців ряд міст і підійти впритул до міст Місрата і Адждабія. Бойові зіткнення йдуть за Адждабію, яка за останні дні кілька разів переходила з рук в руки.

Тим часом опозиція звинуватила полковника Каддафі у вбивстві 10 тис. чоловік. Про це заявив представник Національної перехідного ради Алі аль-Ісаві. За його словами, ще близько 30 тис. осіб отримали поранення, 20 тис. пропали без вісті.

Аль-Ісаві закликав міжнародне співтовариство докладати більше зусиль для захисту цивільного населення Лівії від агресії з боку армії.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі готовий піти у відставку, але є три умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути