понеділок, 04 квітня 2011 17:01

Студентку, яка смажила яйця на вічному вогні у Києві, посадили в СІЗО

Студентку, яка смажила яйця на вічному вогні у Києві, посадили в СІЗО

29 березня 2011 року заарештовано поетесу, студентку, члена Національної спілки театральних діячів України, лідера мистецького об'єднання "Братство Святого Луки", активістку "Братства" Ганну Сінькову.

Прокуратура Печерського району звинувачує її за ст.297 ч.2 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою. Карається строком від 3 до 5 років позбавлення волі) за участь Ганни в акції зі смаженням яєчні на вічному вогні у "Парку вічної слави" в Києві 16 грудня минулого року.

Як стверджує прес-служба "Братства", співробітники карного розшуку увірвалися до квартири Ганни, вилучили комп'ютер та всі особисті речі. Після допиту в Печерському райвідділі дівчину негайно доставили до ІТТ (ізолятора тимчасового тримання), аби не дати змоги батькам та адвокату зустрітися з арештованою та передати їй передачу.

"Наступні дні у райвідділі та прокуратурі Печерського району тривали багатогодинні допити за участю слідчого в справі Дмитра Цуркана та заступника прокурора району", - повідомляє прес-служба організації.

1 квітня, незважаючи на чисельні клопотання про взяття на поруки громадських діячів, депутатів Київської обласної ради та Верховної ради України, Печерський суд Києва виніс рішення – на час слідства утримувати дівчину в Лук'янівському СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Студентку, яка смажила яйця на вічному вогні у Києві, посадили в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути